Jeg er begyndt at nyde min morgenkaffe i fred og ro ved bordet, mens Mathilda spiser sin havregrød. Jeg er begyndt at nyde noget så simpelt som at tage et bad. At drikke min morgenkaffe eller tage mit morgenbad er ikke længere noget, der i hast og jag skal overstås, så jeg kan komme videre i dagens tekst. Nej, jeg er i høj grad begyndt at nyde de varme stråler af vand på min krop om morgenen, når jeg står under bruseren. Jeg er begyndt at nyde de tidspunkter i løbet af min dag, hvor jeg kan lade mig forkæle af de muligheder, som livet bringer med sig af sansefulde øjeblikke.

Thomas´s død har i sandhed gjort mig i stand til at være mere bevidst om at være til stede i det, som er. At kunne slippe min grublen over fortiden samt slippe mine bekymringer om fremtiden. Blot at være til stede i det øjeblik, som jeg befinder mig i.

Jeg er blevet ramt af en dyb sorg, men den har samtidig lært mig at sætte pris på hver dag. Det kan lyde som en kliche, men det er min virkelighed. Døden og sorgen har lært mig at sætte pris på dem, jeg elsker. Den har lært mig at leve nu. Ikke med fokus på det, der var i går, eller med fokus på det, der kommer i morgen. Men med fokus på det, der er i dag. I dette øjeblik. I dette åndedrag.

Thomas er – i kraft af hans død – væk i fysisk forstand, men andre mennesker er i kraft af sorgen kommet tæt på mig. Andre mennesker har i en svær tid udvist kærlighed, nærvær og omsorg for mig. Thomas´s død og manglende tilstedeværelse har derfor resulteret i, at jeg har nærmet mig andre mennesker, ligesom andre mennesker har nærmet sig mig. Jeg er kommet tæt på mennesker, som jeg måske ellers aldrig ville have haft en relation til. Mit tab har således ført nye relationer med sig, omend jeg aldrig ville bytte Thomas for nogle andre. Mit tab af kærlighed, der er forbundet med tabet af Thomas, har ført nye og andre former for kærlighed med sig. Det smertelige i livet har efterfølgende åbnet mine øjne for alt det smukke ved livet. Jeg synes, at verden med tiden har forandret sig til et smukkere sted at være.

  • Del indlægget:
  • Top