Forrige weekend blev nedenstående digt læst højt for mig. Man mener, at digtet er skrevet af en kvinde ved navn Nadine Starr på 85 år. Det skulle efter sigende være blevet fundet i hendes kommodeskuffe efter hendes død. Jeg blev ganske rørt over det, og vil derfor dele det med jer.

Hvis jeg skulle leve mit liv om

Jeg ville turde gøre flere fejltagelser.
Jeg ville slappe af. Være mere smidig.
Jeg ville være mere enfoldig.
Jeg ville tage færre ting alvorligt.
Jeg ville tage flere chancer. Jeg ville have flere oplevelser.
Jeg ville bestige flere bjerge og svømme over flere floder.
Jeg ville spise mere is og færre bønner.
Jeg ville måske have flere vanskeligheder, men færre indbildte.
Ser du, jeg er en af dem, der lever følsomt og sundt.
Time efter time, dag efter dag.
Åh, jeg har haft mine øjeblikke, og hvis jeg skulle leve om igen, ville jeg have flere af dem. Faktisk ville jeg prøve på ikke at have andet.
Kun øjeblikke.
Det ene efter det andet, i stedet for at leve så mange år med tanke på morgendagen.
Jeg har været en af dem, som aldrig tager nogen steder uden termometer, en varmedunk, en regnfrakke, en faldskærm.
Hvis jeg skulle leve om, ville jeg rejse med mindre bagage.
Hvis jeg skulle leve mit liv om, ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret.
Og blive ved længere hen på efteråret.
Jeg ville danse mere.
Jeg ville unde mig selv flere karruselture.
Jeg ville plukke flere tusindfryd.

Digtet rører mig til stadighed. På grund af Thomas’s død ved jeg, at livet ikke altid bliver, som vi forventer. Døden kan komme tidligere, end forventet, og vi kan ikke med sikkerhed vide, om vi får et langt liv. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at livet er her nu, at vi eksisterer og er i live i dette øjeblik.

For mig er digtet en inspirationskilde til, hvordan liv bør leves, chancer bør tages og bekymringer gemmes væk. Jeg vil ikke ende mit liv med fortrydelse over, at jeg ikke fik gjort det, jeg drømte om, eller med en følelse af, at jeg ikke formåede at nyde livet, mens tid var. Digtet minder mig om, at jeg skal turde leve livet, mens jeg har det. Digtet kan minde os alle om, at det er NU, at vi lever. At livet sådan set kun består af de øjeblikke, som nu’et gavnligt og barmhjertigt giver os. Så tag nu og nyd det liv derude. Nyd juleferien og nyd dine øjeblikke.

  • Del indlægget:
  • Top